söndag 6 december 2009

Rollkur= inte min melodi

4 kommentarer:

  1. Kränkande och fruktansvärt för hästarna. Tyvärr håller Holländska staten Anky om ryggen då hon gör så mycket PR för landet. Men man kan ju fråga sig varför ingen får lov att titta när hon tränar längre hemma i ridhuset. USH! Jag blir så matt, men hennes ryttarskicklighet gör att hon trots detta kan ha sådana framgångar. Jag skulle inte vilja vara häst i hennes stall.

    SvaraRadera
  2. Usch och fy! detta är inte ok!! Blir otroligt ledsen av att se hur någon kan behandla dessa underbara vänliga, VÄRDIGA djur på ett så vedervärdigt sätt.

    Varför sätter ingen stopp för djurplågeriet kan man undra?

    SvaraRadera
  3. Ja.. det kan man. Rollkur är ju i alla fall förbjudet som träningsmetod, då det är bevisat att det gör skada på hästen. Tyvärr är det så fruktansvärt mycket pengar det handlar om. En riktig soppa ridsporten.

    Men det man kan göra är att ingripa när man ser något som inte är ok, så om det är rollkur eller annan form av träning som inte är ok. Jag tror vi vet själva var gränserna går. Men den som tiger håller med...

    Så vardagshjältar där ute. Föregå med gott exempel och grip in om det skulle behövas någon gång. Det kan ju räcka med att man bara frågar vad ryttaren i fråga har för målsättning med det den just gör.

    SvaraRadera
  4. Ser ju för BEDRÖVLIGT ut :o( Usch och FY! Dessutom - bakbenen är ju någonstans i grannkommunen...

    SvaraRadera

Bloggintresserade