onsdag 28 april 2010

Rid som en cowboy/girl

För att knyta an lite till föregående inlägg så skulle jag vilja rekomendera alla att rida lite som cowboys ibland. Alltså på en hand. Då tar man bägge tyglar i ytterhanden och travar längs fyrkanten. Det är superbra för balansen, näst bäst efter att bli longerad på lina och dessutom en bra koll på hästens balans.

Tänk på att sträcka dig rakt upp när du rider lätt och balansera i stigbyglarna, om man tar bort hästen ska du landa på fötterna!
Detta är särskilt effektivt på hästar som inte riktigt bjuder (eftersom man tar bort ryttarens hand). Eller om man vill göra hästen ännu mer kvick för skänkeln. så här kan man rida runt, rida snett igenom, stora volter öka och minska tempot (helt utan tygel inverkan) Sen fatta galopp öka minska rida övergångar mellan arbetsgalopp och arbetstrav. Man blir tvungen att styra med vikten och helt plötsligt blir det lätt som en plätt!

Detta brukar jag göra med mig själv ibland och framförallt om det knyter sig någonstans. Back to basics och framförallt hitta tillbaka till balansen och en ridning oberoende av handen!
Testa! :-9

1 kommentar:

  1. Läste detta inlägg och övningen är super!!!! Det är Traudi som lärt mig! :)

    SvaraRadera

Bloggintresserade